Beeldcolumn: Binnenspelen

Vanaf de laatste jaren van de basisschool waren tienerbladen als de ‘GirlZ’ de ‘Fancy’, de ‘Hitkrant’ maar ook de achterkant van de VPRO-gids, belangrijke informatiebronnen voor mij. In de vraag-en-antwoord-rubrieken dacht ik belangrijke lessen te leren over over seks, seksualiteit en gender. Mijn vriendinnen en ik lazen de brieven meestal met veel plezier aan elkaar voor en bespraken daarna wat we hadden gelezen. Soms waren de brieven spannend, grappig of opwindend, maar er waren ook verhalen waar we een beetje bang van werden met het idee: ‘Is dit echt wat “de jongens” willen?’ En : ‘Als dit ons te wachten staat, wil ik dan wel opgroeien?’. In mijn ogen is de meest memorabele brief is de volgende:

‘Hallo girlz! Ik heb een vraagje: laats heb ik mij gevingerd met een bifi worst, en toen ik hem eruit wilde halen brak die af. Nu zit er al een paar dagen een stuk bifi worst in mijn vagina en ik krijg hem er niet uit!! Wat moet ik nu?’

Ik las deze brief vol ongeloof en werd er telkens aan herinnerd als ik de vettige worstjes zag liggen bij de kassa van de supermarkt. Toen ik meer dan tien jaar later met mensen in mijn omgeving steeds openhartigere gesprekken over seksualiteit begon te hebben, somde mijn vriendinnen meerdere supermarktartikelen op die zij met soortgelijke doelen hadden gebruikt. Zie ze hieronder verwerkt in de beeldcolumn van deze maand:

Adobe Photoshop PDF

Anouschka Boswijk

Anouschka Boswijk

Onder de naam Kopfkino illustration vertel ik verhalen door middel van illustraties. Mocht jij een toepasselijk verhaal hebben over gender, seksualiteit of het lichaam mail naar kopfkino.illustration@gmail.com