Sex, dilateren en orgasmes

Een vriendin zei ooit tegen mij, dat ik als een van de weinige mensen zou weten hoe het is om sex te hebben als man en als vrouw en ergens klopt dit maar ergens ook niet. Het klopt in de zin dat ik een mannelijk lichaam had, dat ook op die manier functioneerde maar daarmee is ook alles gezegd. Qua geest en gevoel ben ik nooit man geweest en dus ervaarde ik de sex die ik had ook niet als sex hebben als man.

In het verleden heb ik wel relaties gehad en bij een aantal daarvan hoorde sex er gewoon bij. Ook al voelde het apart (door mijn eigen gevoel en beeld erbij) is het toch wel iets waarvan ik zelf altijd blij ben geweest dat ik het mee gemaakt heb. Zo hoef ik me nooit af te vragen of ik er iets aan gemist heb en kan ik zeggen dat ik het een eerlijke kans heb gegeven. Dat het allemaal niet zo beviel en dat mijn beste herinneringen zijn van de keren dat ik mijn onderbroek gewoon aan had, heeft me alleen maar zekerder gemaakt van mijn transitie.

Een goed aantal jaar verder, na alle lichamelijke en geestelijke veranderingen ben ik een stuk meer van sex gaan genieten. Er zijn meer plekjes die fijn zijn om aangeraakt te worden, ik zit beter in mijn vel en voel me veel beter bij naakt zijn. Dit maakt me meer ontspannen en dat zorgt er weer voor dat ik beter kan aangeven wat ik wel en niet fijn vind. In het algemeen is sex nu gewoon veel prettiger.

Dan is er nog het dilateren, iets waar veel trans-vrouwen mee te maken krijgen. Op zijn simpelst uitgelegd is dilateren er voor zorgen dat alles beneden open en functioneel blijft met een voorwerp dat wel iets weg heeft van een glad sex speeltje. Een saaie, niet erg leuke bezigheid dat al snel bij de dagelijkse routine hoort. Gelukkig hoeft dat alleen het eerste jaar, daarna kan je het minder gaan doen of als je een leuk vriendje hebt volstaat dat ook. Hoewel een goed deel hiervan ook weer te maken heeft met persoonlijke voorkeur, denk aan het gebruik van speeltjes of geen behoefte hebben aan mannelijk gezelschap.

Een veel voorkomend vooroordeel is dat je als transgender na de operatie geen orgasme meer zou kunnen hebben. Nu kan ik natuurlijk niet voor iedereen spreken maar tot zo ver gaat het orgasme me prima af. Het is bijna hetzelfde maar toch anders, het voelt intenser en langer, maar verder is het dezelfde sensatie. Dit zal ook wel te wijten aan zijn het simpele feit dat ik nu beter in mijn vel zit en ook beter communiceer op dat vlak. Dit alles gezegd, ik vind het nu vele malen makkelijker om er echt van te genieten.

Live, learn and love,

Kate

Katelyn Stoffelen

Katelyn Stoffelen

Kate is gek op skaten en op koffie en ze blogt over haar leven als transgender; over de simpele en minder simpele dingen die daarbij komen kijken.