Katelyn’s blog

Eenzame feestdagen

De feestdagen zijn weer voorbij en het lijkt mij wel leuk om daar het een en ander over te vertellen. Zelf  heb ik de feestdagen met mijn familie en vrienden doorgebracht. Het was fijn en gezellig en we hebben heerlijk gegeten. Toch kan ik het niet helpen dat tijdens deze dagen mijn gedachten uitgaan naar mensen die het minder hebben en dan in het bijzonder de homo’s, lesbiennes en transgenders die nog niet ‘out’ zijn. Dat zijn dus degene die anders moeten doen dan ze echt zijn. Met mijn hart en hoofd ben ik ook bij de mensen die wel ‘out’ zijn en juist hierom niet meer welkom zijn op familiefeesten of zelfs niet meer thuis.

Natuurlijk zijn er ook mensen buiten deze groep die thuis niet welkom zijn, zoals jongeren die een ander geloof kiezen dan hun ouders, of helemaal niks geloven, en er zijn wel meer redenen waarom zowel jongeren als ouderen niet welkom zijn op familiefeesten. Hopelijk is het begrijpelijk dat ik in het bijzonder aan de LGBT gemeenschap denk. Er zijn zoveel mensen thuis niet meer welkom vanwege hun geaardheid of identiteit, het doet mij realiseren dat ik het best getroffen heb; met een familie waarvan de meesten mij steunen en zelfs degenen die moeite hebben met de situatie hun best voor me doen.

Ik zou graag iets doen voor de LGBT mensen die thuis niet welkom zijn. Ik zou alleen niet weten wat, misschien is het erkennen van hun bestaan wel al heel veel waard, puur het vertellen dat je weet dat ze er zijn. Dat er  in deze koude (en voor hen eenzame) tijd toch mensen zijn die aan hen denken, ze een goed kerstfeest gunnen en een voorspoedig nieuwjaar.

Dat is in ieder geval het minste wat ik kan doen. Ik wil deze blog dan ook opdragen aan die mensen, aan diegene die de kerst alleen moeten doorbrengen, die met oud en nieuw zich maar afvragen of het dan nu beter wordt.

Voor al deze mensen de nieuwjaarswens dat het in 2015 beter wordt voor iedereen!

Live, learn and love,

Katelyn

Katelyn Stoffelen

Katelyn Stoffelen

Kate is gek op skaten en op koffie en ze blogt over haar leven als transgender; over de simpele en minder simpele dingen die daarbij komen kijken.