Sophie’s blog

Reizen …

Of je nu reist per auto, bus, trein of vliegtuig en of je bestemming op 10 minuten ligt, of een dag reizen. Eén ding hebben alle reizen gemeen, je verplaatst jezelf van punt A naar punt B. Zelf houd ik van lange reizen met de trein. Onderweg kan je genieten van veel verschillende landschappen en uit ervaring kan ik vertellen dat je veel verschillende mensen ontmoet en sommigen hiervan zullen je nog lang bij blijven. Want  ja, als je acht uur lang met dezelfde mensen in één coupe zit raak je vanzelf wel aan de praat.

Eén van mijn mooiste reizen heb ik per nachttrein gemaakt van Parijs naar München. Rond acht uur moest ik instappen en in de zomertijd is het dan nog licht, zo licht dat ik nog bijna 2 uur lang heb kunnen genieten van verschillende landschappen. Ik ging in gesprek met mijn reisgenoten, een moeder met haar zoon, twee jonge meiden en een oudere man, die het vooral leuk vond om te luisteren. We praatte over waar ze geweest waren en nog heen gingen.

Het w0rdt steeds later en op een moment was ik als enige nog wakker. Ik besluit om op de gang te gaan zitten met een boek en vergeet de tijd. Opeens schrik ik van de eerste zonnenstralen die in mijn ogen prikken en kijk naar buiten en zie dat we net de bergen in rijden. Bergtoppen die uitsteken boven de wolken en in het dal kleine afgelegen dorpjes. Het is een beeld waarvan je gewoonweg stil wordt.

Dit dromen en reizen klinkt allemaal heel mooi, maar ik moet toegeven dat ik, sinds ik uit de kast ben als transgender het moeilijker vind om grote reizen alleen te maken. Hier thuis (in Amsterdam) zijn veel mensen lekker simpel en open. De meeste kijken niet op of om, ook op de dagen dat ik er wat slechter er uit zie. Zo moet ik namelijk omwille van mijn huid af en toe een dagje scheren overslaan.

Ik denk al snel dat reizen voor mij in het buitenland een stuk minder makkelijk is. Maar toch ga ik graag uit van het goede in mensen en zonder risico’s zul je nooit veel bereiken en dus laat ik me niet tegenhouden! Ik blijf dromen en ik blijf lekker reizen. Het levert zulke fijne herinneringen op, ik leer ervan en aan het einde van iedere reis heb ik alweer zin in de volgende.

Live learn and love,

Sophie

Katelyn Stoffelen

Katelyn Stoffelen

Kate is gek op skaten en op koffie en ze blogt over haar leven als transgender; over de simpele en minder simpele dingen die daarbij komen kijken.