Sophie’s blog

Verandering

Hallo, mijn naam is Sophie en ik wil graag verhalen delen met iedereen die het wil lezen. Verhalen over de mooie en minder mooie gebeurtenissen in mijn leven, over het goede, over het slechte en over alles wat daar tussenin zit.

Vandaag wil ik het hebben over verandering. De wereld is constant in beweging, er gebeurt en verandert van alles, soms wat sneller, soms wat langzamer. Er is de maatschappij die veranderd, er zijn vriendschappen die snel groeien, mensen die hun huis verbouwen, winkeltjes in de binnenstad die komen en gaan, alles is in beweging. Dat is maar goed ook, want als alles hetzelfde bleef zou het een saaie boel zijn.

Voor mij (als transgender) is verandering natuurlijk extra belangrijk. Hoe mijn lichaam reageert op hormonen, hoe ik zelf omga met deze veranderingen en hoeveel er nog komen gaat. Met veel van deze dingen moet ik gewoon veel geduld hebben want de meeste van deze (vooral) lichamelijke veranderingen gaan niet zo snel. Zo beginnen langzaam aan mijn heupen iets breder te worden en nog veel langzamer (lijkt het wel) groeit er iets op de hoogte van mijn borsten … Tja voor deze goede dingen moet ik veel geduld hebben, wat veel sneller gaat sinds het gebruik van hormonen is hoe ik emotioneel reageer; veel emoties voel ik sterker en heftiger. Ook voel ik andere veranderingen, zoals mijn spijsvertering die wel heel anders doet; zowaar ben ik wat aangekomen voor t eerst sinds … nou ja ooit!

Dan is er het onderdeel make-up en kleding keuze, in beide word ik steeds beter en ook dat creëert verandering. Niet alleen in mijn eigen gevoel maar ook als het aankomt op hoe mensen met me omgaan, hoe ze reageren en tegen me praten. Vooral vreemdelingen die van niks weten, zo werd ik in het begin nog wel eens vervelend nageroepen en heb ik nu de indruk dat er af en toe grofweg met me geflirt word.

En zo zie ik niet alleen mezelf, maar ook de wereld om me heen veranderen. Veel mooie dingen, en sommige iets minder mooie dingen. Maar ik zou het niet anders willen, de goede en de slechte veranderingen houden het interessant het houd me (letterlijk en figuurlijk) in beweging en scherp.

Live learn and love,

Sophie

Katelyn Stoffelen

Katelyn Stoffelen

Kate is gek op skaten en op koffie en ze blogt over haar leven als transgender; over de simpele en minder simpele dingen die daarbij komen kijken.